احزاب وگروهها وجریانات سیاسی درایران- قسمت دوم
احزاب وگروهها
یا
جریانات سیاسی
درنظام جمهوری اسلامی ایران
تقسیم بندی اصلی تمام گروهها واحزاب از آغاز دولت خاتمی
تقسیم بندی بزرگ سیاسی در احزاب وگروهها،انجمن وجامعه، جمعیت وشخصیتهای کشوری وموثردرکشور ایران:
بدنبال اتفاقات وحوداث سیاسی واقتصادی در دولت پنجم وششم آقای رفسنجانی وبخصوص در دولت هفتم وهشتم آقای خاتمی وبهره گیری دشمنان داخلی وخارجی از مواضع ورفتار دولتمردان ودخالت ونفوذ (تهاجم) بیگانان درموضوعات اقتصادی وسیاسی وفرهنگی واعتقادی کشورو تاثیرات گسترده آن درجامعه ، تمام جریانات سیاسی به دو دسته تقسیم شدند:
1-جبهه اصولگرایان
2-جبهه دوم خرداد (روز انتخابات دوره هفتم ریاست جمهوری درسال 1376 وپیروز شدن کاندیدای تمام جریانات سیاسی (چپ گرا وملی مذهبی درسطح کشور وحتی خارج نشین) متمرکزدر جبهه مقابل اصولگرائی
پیروزی احمدی نژاد وبریده شدن خط سیاسی اصلاح طلبان وبازنگری اصلاح طلبان وخط فتنه 88
انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 وپیروزی آقای محمود احمدی نژاد درحالی اتفاق افتاد که، جبهه دوم خرداد(متشکل از سران وتمام مدیران ومسئولین وتئوریسینهای دو دولت توسعه اقتصادی وسیاسی) از سال 1368 برنامه ریزی وپیش بینی پلورالیسم دینی و رنسانس اسلامی وانقلاب رفرمیستی (یعنی برداشت ومعانی متعدد از اسلام و نوزائی حرکت مردمی در دین ودر فرهنگ وانقلاب مخملی نرم وتدریجی و از قبل پیش بین شده ودرنهایت تغییر حکومت) را کرده بودند وبا برنامه ریزی قبلی ، مطمئن شده بودند که یکی از چهره های سرشناس خودشان به ریاست جمهوری خواهد رسید وشکست آقای رفسنجانی در برابرآقای احمدی نژاد برای آن غیر منظره بود و علاوه بر عدم پذیرش ومقبولیت این شرایط ، در صدد جبران این شکست وادامه طرح های قبلی خود برای دوره بعد ، یعنی انتخابات سال 1388(فتنه) برآمدند.
احزاب
وگروهها وهمچنین فعالیتهای علنی وغیر علنی
اصلاح طلبان در دوره اول احمدی نژاد
پس از برطرف شدن شوک انتخاباتی به گروهها واحزاب دوم خردادی(باانتخاب آقای احمدی نژاد در برابر آقای هاشمی رفسنجانی) ، ازسال1384 شروع فعالیت علنی، مرموز، عریان وزیر زمینی نفاق آلود ، اکثر عناصر وافراد موثر درآن وبخصوص احزاب وگروههای تاسیس شده در دوران توسعه سیاسی، تا اجرای توطئه براندازی فتنه سال 1388
تاسیس حزب اعتماد ملی ، حزبی است که توسط مهدی کروبی پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ و پس از کناره گیری از دبیری مجمع روحانیون مبارز تأسیس شد. حزب اعتماد ملی پس از تأسیس، ضمن انتقاد از عملکرد اصلاحطلبان ایران در جریان مجلس ششم، رویکرد و خط فکری جداگانهای را اتخاذ نمود و در جریان انتخابات مجلس هشتم نیز مسیر خود را جدای از ائتلاف اصلاحطلبان اعلام کرد. با وجود اینکه مهدی کروبی خود را اصلاحطلب میدانست، معتقد بود که سید محمد خاتمی به مخالفان اجازه داده است تا اصلاحات را تخریب کنند.
فعالیتها،
سرانجام ، تاسیس گروهها وسرنوشت برخی از
احزاب وگروههای اصلاحاتی دردولت نهم
حزب اعتماد ملی در پی اقدامات غیرقانونی دبیرکل این حزب و اعضاء آن پس از انتخابات ریاست جمهوری 1388، که با شکست مجدد مهدی کروبی همراه شد، منحل گردید
مجمع روحانیون مبارز(دوم خردادی) ، رهبری آن را از ابتدا تا سال ۱۳۸۴، مهدی کروبی بر عهده داشت. هماکنون سیدمحمد خاتمی رئیس شورای مرکزی این تشکل است و سید محمد موسوی خوئینیها دبیرکلی آن را بر عهده دارد.
جبهه عدالت و رفاه تشکلی است که با محوریت پشتیبانی ازاسفندیار رحیم مشائی در شهریور ماه ۱۳۸۹ طی مراسمی رسما اعلام موجودیت کرد،به گزارش تابناک، مراسم رسمی اعلام موجودیت این تشکل، شامگاه ۱۵ شهریور ماه ۸۹، طی مراسمی در تالار میثاق (متعلق به ارتش)، در اطراف مصلای تهران برگزار شد.
جبهه صدای ملت ، ائتلافی از منتقدین دولت محمود احمدی نژاد در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1390 تشکیل گردید، آقای علی مطهری پس از عدم حضور در لیست جبهه متحد اصولگرایان، همراه با افرادی چون علی عباسپور وحمیدرضا کاتوزیان، ائتلافی با عنوان "صدای ملت" را تشکیل دادند و اقدام به ارائه فهرست انتخاباتی جدا کردند.
تشکیل جبهه پایداری همزمان با دولت دهم
جبهه پایداری انقلاب اسلامی که در سال ۱۳۹۰ عدهای از اصولگرایان و برخی اعضای پیشین دولت احمدی نژاد تشکیل گردید.
جبهه پایداری پیش از آن که خود را حامی دولت احمدی نژاد بداند، حامی گفتمان سوم تیر(مرحله دوم انتخابات نهم وپیروزی احمدی نژاد بر رفسنجانی) میداند،اعضای این جبهه میگویند که پایبند به اصولگرایی واقعی هستند و خود را از جبهه متحد اصولگرایان جدا میدانند،اصولگرایان منتقد دولت این جبهه را با نام ساکتین انحراف و کاسبین فتنه یاد میکنند. همچنین رسانههای منتسب به جبهه متحد اصولگرایان ، این جبهه را با عبارت گروه پایداری یا تیم صادق محصولی(وزیر کشور دولت اول احمدی نژاد)خطاب میکنند.
جبهه متحد اصولگرایان همزمان با دولت دهم
جبهه متحد اصولگرایان ، یک تشکل سیاسی به اصولگرایان است که در انتخابات مجلس هشتم درسال 1386شروع به فعالیت کرد و با ساختاری جدید در انتخابات مجلس نهم فعال بود.
جبهه متحد اصولگرایان، متشکل از سه ضلع جبهه پیروان خط امام ورهبری، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، وائتلاف رایحه خوش بود که منتقدین جبهه متحد اصولگرایان، همواره از دولتی بودن و انحصارطلبی آن انتقاد کردهاند، شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان، شامل ۱۱ نفر بود که سیدشهاب الدین صدر واسدالله بادامچیان به نمایندگی از ۱۴ تشکل و حزب عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در این جمع حضور داشتند ومحمدصادق محصولی وحیدر مصلحی نیز به نمایندگی از رایحه خوش خدمت که به طرفداران دولت مشهور هستند، در این شورا حضور دارند وحسین فدائی وعلیرضا زاکانی هم نمایندگی اصولگرایان تحول خواه و جمعیت ایثارگران درشورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان را برعهده داشتند. درکنار این شش نفر که به گفته آقای صدر، وظایف اجرایی اصلی بردوش آنهاست، یک جمع پنج نفره مرضی الاطراف در این شورا حضور دارد که به طور رسمی نام آنها اعلام نشدهاست. این جمع مرضی الاطراف که نام دیگر آن شورای حکمیت اصولگرایان است، وظیفه حل و فصل اختلافات احتمالی میان گروههای اصولگرا را برعهده داشتند.
تنش
سیاسی دولت احمدی نژاد، موضوع سیاسی بهارو
اسفندیار رحیم مشائی
جریان سیاسی بهار و موضوع جریان انحرافی در بدنه دولت محمود احمدی نژاد این جریان یک گروه سیاسی نبود ، بلکه یک رفتار سیاسی وانحرافی نسبت به ارزشهای دینی وانقلابی و عامل اصلی آن مورد حمایت دولت بود بود،سخرانیها ، مواضع ودیدگاههای سیاسی، اعتقادی، فرهنگی اسفندیار رحیم مشایی در دوران حضور در دولت احمدینژاد همچمون دوران اسلامگرائی به پایان رسیدهاست، البته این دوره تمام نشده بلکه رو به پایان است،در ایران استفاده از حجاب آزاد است و هیچ فشاری از طرف حکومت در استفاده از حجاب اعمال نمیشود، جلوگیری از برپایی شادی اهانت به اسلام و استفاده از رنگ سیاه مکروهاست، آذربایجان غربی وکرمانشاه متعلق به کردستان است و این قوم از برترین قومهای ایرانی است ،(سید) علی خامنه ای واحمد جنتی تا دو سال دیگر نخواهند بود که بتوانند از کاندیدا شدن برای ریاست جمهوری جلوگیری کنند،اگر حجاب الزام نداشت، چند درصد خانمها با حجاب بودند
بزرگترین
حادثه وتوطئه وتهدید علیه نظام مقدس
جمهوری اسلامی باشروع دولت دهم احمدی نژاد
بزرگترین حادثه واتفاق سیاسی در این مقطع که بازتاب شدید وعمیق وگسترده داخلی وخارجی نیز داشت ، خیزش وکودتای ناموفق و پرهزینه فتنه (سبز)سال 1388 بود.
باآنچه از مواضع ورفتارهای سیاسی احزاب وگروههای اصلاحاتی ودوم خردادی از آغاز دولت آقای رفسنجانی و بخصوص در دولت آقای خاتمی نتیجه گیری میشود این است که این جریان از سال 1366 با برکناری آقای منتظری بطور حساس ومحدود وپنهان شروع ودر دولت توسعه اقتصادی از سال 1368 پایه ریزی ودر دولت آقای خاتمی از سال 1376بصورت چالش های سیاسی واجتماعی در جامعه بصورت آشکارا فعالیت خود را گسترش داد.
درسال 1384 وپایان دولت آقای خاتمی ودرنتیجه انتخابات ریاست جمهوری باید بطور رفّرمیستی(تغییر، کودتا در کودتا، انقلاب مخملی) حکومت در اختیار یکی از فعالان وچهره های اصلاحاتی– یعنی آقای هاشمی رفسنجانی- قرار میگرفت
گفتمان 3/ 4/ 1384 وانتخاب آقای احمدی نژاد ، تمام فرمول وسیر اجرائی جریان اصلاحات وفعالان وسران موثر سیاسی جبهه دوم خرداد را برای تغییر حکومت به فکر وچاره اندیشی برد تا، حداقل در دولت بعدی یعنی انتخابات 24/ 3/ 1388 نتیجه از اصلاح طلبان باشد و گر نه با نوعی کودتای رنگی، مخملی ونرم انقلاب اسلامی وحکومت را تغییر دهند.
بزرگترین حادثه وتوطئه وتهدید علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی
دردولت خاتمی اولین جرقههای تقریبا آشکار این طرح براندازانه انقلاب مخملی را در حوادث کوی دانشگاه در سال 1378بهوضوح دید و تئوریسینها و تصمیمسازان این جریان طی سالهای گذشته و با استفاده از تجربیات خود، در این راستا در تلاش برای به بلوغ رساندن این جریان بودند تا اینکه نهایتا اجرای یک انقلاب رنگی با تمام جوانب آن در انتخابات ریاستجمهوری دهم کلید زدند. با نگاهی گذرا به حوادث سالهای قبل از انتخابات 1388 وبخصوص در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی وهمچنین اظهارنظربرخی ازسران جریان، دوم خردادی، موضوع به خوبی طراحی و اجرای پروژههایی نظیر تحصن در مجلس، استعفای نمایندگان و مدیران دولتی، عقب نشینی از حق مسلم مردم در جریان هسته ای، حمله به مبانی دینی با تکیه بر شعارهای تساهل و تسامح، راه اندازی شورشهای اجتماعی مانند 18تیر 78، جایگزین کردن گفتمان لیبرالیسم و سکولاریسم بهجای گفتمان انقلاب اسلامی، راه اندازی روزنامه های زنجیرهای، زیرسؤال بردن ارزشهای دینی و آرمانهای انقلاب و دفاع مقدس، افشای اسناد محرمانه و سری نظام و دامنزدن به اختلافات قومی و مذهبی راههایی جهت هموارسازی این جریان طی آن سالها بوده است. ناگفته نماند که شکست جریان فکری برانداز در انتخابات مجلس هفتم و هشتم و ریاستجمهوری نهم مزید بر علت برای طرح نهایی انقلاب رنگی در ایران از سوی این جریان بود.
فتنه سبز وجنبش جرس
تشکیل غیر قانونی جنبش سبز(جرس)(زنگ . حرف وشعر نرم وملایم) ازسوی سران فتنه و باحمایت جبهه دوم خرداد،این جنبش ازسوی میرحسین موسوی (کاندیدای شکست خورده اصلاحات) در راستای انقلاب مخملی و ادامه فتنه سال 1388 وباحمایت مهدی کروبی (رقیب آراء باطله دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری) تشکیل شد.
این جنبش در ایران غیر قانونی است و مکان ونشریه ندارد.
این جنبش مورد حمایت بیگانگان واتحادیه اورپا وامریکا واسرائیل و تئوریسنهای روشفکر غرب زده (فراری) اصلاحات در اروپا وبخصوص انگلیس میباشد واز طریق سایتهای غیر مجاز فعالیت سیاسی سوء علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ودر ادامه فتنه سال 1388 دارد
جنبش سبز علوی
جنبش سبز علوی ، جریانی از مخالفین جنبش سبز است که در تاریخ 10 /08/ ۸۸ در تقابل با جنبش سبز اعلام موجودیت نمود. موسسان در بیانیه ابتدائی اعلام کردند که هدفشان جلوگیری از سوءاستفاده برخی گروههای سیاسی از رنگ سبز علوی است ، حامیان جنبش سبز به انتقاد از این حرکت پرداخته و این جریان را جنبش سبز بدلی نامیدهاند.
حامیان جنبش سبز علوی براساس گزارش وبگاه خدمت، پس از اعلام موجودیت گروهها و شخصیتهای سیاسی-مذهبی مختلفی از جمله جامعه اسلامی دانشجویان و تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف از این جنبش حمایت کردند. همچنین سردار محمدرضا نقدی فرمانده سازمان بسیج با اشاره به تشکیل جنبش سبز علوی گفت:ملت ما ثابت کردهاست که در تداوم راه شهیدان، جنبش سبز علوی بزرگ خود را در همه ظالمین عالم میشوراند و سرنوشتی که برای مستضعفین رقم زده شدهاست را محقق میکنند.
جنبش سبز علوی
اهداف این جنبش مقابله با جنبش سبزی که آن را اموی می دانند، اعلام کردند.
در اطلاعیه اعلام موجودیت این جنبش، ضمن اشاره به جایگاه رنگ سبز در ساختار تاریخی و مذهبی تشیع ، از برخی سوءاستفادهها و مصادره این نماد توسط گروههای سیاسی انتقاد کرده وبا اشاره به نزدیکی به ایام عیدغدیرازمردم خواستهاست تا با استفاده از این رنگ، زمینه آنچه سوءاستفاده از رنگ سبز گفته میشود را از بین ببرند.
این در حالی است که اصلاح طلبان، رنگ سبز بدلی حامیان دولت را بیرنگ توصیف نمودند.
فعالیت
رسمی دولت توسعه واعتدال واصلاحات
از سال 1390
توسعه اقتصادی آقای رفسنجانی
توسعه سیاسی آقای خاتمی
اعتدال بین توسعه اقتصادی وتوسعه سیاسی
حزب اعتدال وتوسعه به رهبری دکتر حسن روحانی
ودبیری آقای نوبخت
گفتمان اعتدال
تعامل سازنده با جهان- تغییر رفتار کشور از تقابل به تعامل وتفاهم
تنش زدائی- از ورود در مناقشات بین المللی ومنطقه ای باید پرهیز کرد
اعتماد سازی-درصدی از دارائی خودت را هزینه کن تا نظر طرف مقابل را جذب نمائی- موضوع مذاکرات هسته ای
بین آرمانها ومقدسات تعامل باشد-تعامل وتسامح.آرمان زدائی- بیداری اسلامی
نکته در اینجا باید حضرت امام(ره)تحریف شود
نگاه لیبرال وسکولار وبا گرایش امریکائی به اسلام
گفتمان سیاست خارجی باید متناسب اعتدال باشد ، نه افراط ونه تفریط
استقلال معنائی ندارد، همه به هم وابسته هستند وکارکرد شبکه ای وابستگی ایجاد می کند
روش وگفتمان اعتدال
برای گفتمان باید فرهنگ تغییر کند- فرهنگ مانع توسعه یافتگی است
برهم زدن مرزهای خودی وغیر خودی- فتنه وفتنه گری نبوده است
توافق هسته ای به هرقیمتی- مهم توافق است
ناکارامد کردن قانون ویا اقدامی فراتر از قانون
تخریب جبهه مقابل
وحدت درون گروهی
ایجاد شبه واختلاف در جبهه مقابل
نقد وتضعیف کردن ارزشهای جبهه مقابل
جذب جبهه خاکستری به توسط به ارزشهای هر دو جبهه خودی وغیر
اختلافات اصولگرایان با اصلاح طلبان
کمیت وکیفیت توسعه اقتصادی
کمیت وکیفیت توسعه سیاسی
اصلاحات در اصول وفروع وارزشهای دینی وانقلابی ویا اصلاحات در روش اجرائی جهت نیل به اهداف اسلام وانقلاب ، اصول اعتقادی وارزشی اسلام ناب محمدی(ص) ودستاوردهای انقلاب اسلامی ویا انقلاب ملی ومردمی در تغییر حکومت وبا اسلام لیبرالی
قانون اساسی وشیوه اصلاح ومتمم برآن
جایگاه ولایت فقیه وشرع مقدس اسلام یاقانون اساسی
ادامه در قسمت سوم
- ۹۴/۰۶/۱۸