چرا جنگ ما ، دفاع مقدس نام گرفت.شاخصه های دفاع مقدس
جمعه, ۱۸ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۰۶ ب.ظ
جنگ یعنی:
تاریخچه جنگ دراسلام
تاریخچه جنگ درجهان
تاریخچه جنگ ودرگیری داخل کشورها - انقلاب
دلائل درگیری- اختلاف-انقلاب- جنگ(داخلی-خارجی-بین المللی)
انواع تهاجم وابعادمختلف جنگ
اشکال جنگ وکیفیت تهاجم و تقابل
ماهیت کشور ها وجنگ
مفاهیم دموکراسی و جنگ یا دفاع مقدس
مفاهیم دموکراسی وتوطئه جنگ علیه ج.ا.ا
شروع علنی جنگ وتهاجم با جمهوری اسلامی ایران ، یعنی: دفاع مقدس
جمهوری اسلامی ایران ودلائل شروع جنگ و دفاع مقدس
جمهوری اسلامی ایران وارزیابی دشمنان با نماد دولت عراق از ایران برای شروع جنگ تحمیلی
اهداف دشمنان بانماد دولت عراق در جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران و دفاع مقدس
دفاع مقدس و جمهوری اسلامی ایران، چرا جنگ ادامه یافت؟و کمیت وکیفیت خاتمه جنگ!
دفاع مقدس 8سال جنگ و جمهوری اسلامی ایران جنگ ادامه دارد تا......
دفاع مقدس 8سال و جمهوری اسلامی ایران ، حالا وظیفه چیست؟
دلائل حمایت از جنگ فلسطین- حزب الله لبنان- کشورهای اسلامی همسایه وبخصوص سوریه
تهاجم و انواع دفاع وپدافند غیرعامل
بسم الله الرحمن الرحیم
جنگ یا دفاع مقدس یا جهاد
اهمیت تقویت بنیه دفاعی درکشور
حضرت امام خمینی(ره):
درهرشرایطی باید بنیه دفاعی کشور در بهترین وضعیت باشد، مردم درطول سالهای جنگ ومبارزه ابعاد کینه وقساوت وعداوت دشمنان خدا وخود رالمس کرده اند، باید خطر تهاجم جهانخواران با شیوه ها وشکل های مختلف راجدی تر بدانند.
حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی):
دفاع جزئی از هویت یک ملت زنده است ،هرملتی که نتواند ازخود دفاع بکند زنده نیست، هرملتی هم که به فکر دفاع از خود نباشد وخود را آماده نکند، در واقع زنده نیست، هرملتی هم که اهمیت دفاع رادرک نکند به یک معنا زنده نیست.
جنگ یعنی:
هرموقع کلمه ولفظ جنگ مطرح وشنیده میشود نوعی اضطراب ، تنش ونگرانی در فکر وذهن ایجادمیگردد وانسان به نوعی برخورد،درگیری وتقابل متوجه میگردد.
جنگ یعنی، جدال، رو در روی همدیگرقرار گرفتن، برخورد، تنش، زدو خورد، تقابل، هجوم، دفاع، تجاوز، جهاد
جنگ یعنی:تیر، تفنگ، بمب وراکت، موشک، هواپیمای جنگی،سیم خاردار، مین، خاکریز، سنگر، چادر، موانع متعدد وبازدارنده ،مواد منفجره، ش.م.ر،وضعیت های سفید،زرد،قرمز
جنگ یعنی: سرباز،ارتش،سپاه،بسیج،مردم، رزمنده، مجروح، مصدوم،جانباز،کشته وشهید، مفقود، اسیر،مرگ، نفرین، فریاد،آتش، خون
جنگ یعنی: سختی، قحطی، محرومیت، محدودیت، گرانی، تورم، فشارهای اقتصادی، بمباران وخرابی، کمک ،غارت،
تاریخچه جنگ دراسلام
1-حضرت آدم وشیطان
2-پیدایش بشر- فرزندان آدم وحوا- هابیل وقابیل
3-جنگ ودرگیری همه پیامبران الهی
4-جنگهای صدر اسلام
5- اختلاف ودرگیری بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص)شورای ثقفیه وانتخاب وانتصاب خلفا
6-جنگهای حضرت علی(ع)
7-جنگ ودرگیری ائمه طاهرین (س)
8-غیبت امام عصر(عج)
تاریخچه جنگ درجهان
1-جنگهای قرون وسطی-جنگهای صلیبی به سلسلهای ازجنگهای مذهبی گفته میشود که به دعوت پاپ توسط شاهان و نجبای اروپایی داوطلب برای بازپسگیری سرزمین های مقدس از دست مسلمانان برافروختهشد. صلیبیان از جایجای اروپای غربی در جنگهایی مجزا بین سالهای ۱۰۹۵ تا ۱۲۹۱ شرکتداشتند. جنگهای مشابهی نیز درشبه جزیره ایبری وشرق اروپا تا قرن ۱۵ میلادی برپا بود. مبارزان صلیبی یا به اختصار صلیبیان ، مسیحیان کاتولیکی بودند که علیه مسلمانا ومسیحیان ارتدکس در قلمرو روم شرقی و در ابعاد کوچکتر با اسلاوها وبالتهها ومغولها، و خوارج مسیحی جنگیدند؛ گرچه در بازههایی مسیحیان ارتدوکس با آنها متحد شده، علیه مسلمانان میجنگیدند. ولیکن صلیبیان توسط پاپ مورد تکریم قرار گرفته و آمرزیدهمیشدند
ادامه 1- جنگهای قرون وسطی-جنگهای صلیبی صلیبیان در ابتدا با هدف بازپسگیری وارشلیم وسرزمین های مقدس از دست مسلمانان شروع به جنگ کردند و مبارزات آنها در حقیقت پاسخی بود به درخواست رهبران امپراتوری روم شرقی برای جلوگیری از پیشروی ترکان سلجوقی در آناتولی بود و رقابتها بین مراکز قدرت مسیحی و مسلمان گهگاه منجر به اتحاد بین جناحهای مذهبی دربرابر مخالفان خود شد،مانند اتحاد مسیحیان با سلجوقیان روم درجنگ صلیبی یکم.
صلیبیان در ابتدا موفقیتهای موقتی داشتند، اما سرانجام از سرزمینهای مقدس بیرون راندهشدند. بااین حال جنگهای صلیبی تاثیرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مهمی بر اروپا گذاشت. بهخاطر درگیریهای درونی بین شاهان ومراکز قدرت مسیحی برخی ازجنگهای صلیبی ازهدف اولیهشان منحرف شدندوجنگ نهم پایانبخش جنگهای صلیبی درخاورمیانه بود.
2-جنگ جهانی اول (که با نامهای جنگ جهانگیر یکم، نخستین جنگ جهانی، جنگ بزرگ و جنگ برای پایان همه جنگها نیز شناخته میشود) یک نبرد جهانی بود که از ماه اوت سال1914 تا نوامبر1918، نخستین جنگ جهانی که سراسر قاره اروپا، روسیه، منطقه خاورمیانه، بخشهایی از افریقا، امریکا و خاور دور را فراگرفت و 26 کشور، از جمله ایران، در آن درگیر شدندوبهانه آغاز جنگ جهانی اول، قتل فرانتس فردیناند (ولیعهد اتریش) و همسرش (در 28 ژوئن 1914) به دست یک جوان صرب بوسنیایی در سارایوو، پایتخت بوسنی، بود، اما رقابت و نارضایتی کشورهای قدرتمند اروپایی و تعارض جدّی منافع آنان در سراسر جهان زمینهساز آن بود ، در این جنگ، کشورها در دو دسته متفقین (نیروهای متفق) و دولتهای مرکزی در برابر هم صفآرایی کردند. متفقین عبارت بودند از انگلستان، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، روسیه، ایالات متحده امریکا، رومانی، ژاپن، صربستان، فرانسه، مونته نگرو و یونان. دولتهای مرکزی نیز مشتمل بودند بر آلمان، اتریش ـ مجارستان، حکومت عثمانی و بلغارستان وبهرغم اعلام بیطرفی ایران، بخشهایی از این کشورنیز اشغال شد و پیامدهای جنگی ناخواسته بر آن تحمیل گردید وجنگ پس از چهار سال و با شکست نیروی دولتهای مرکزی و با انعقاد اجلاس صلح پاریس با شرکت نمایندگان 32 کشور و پیمان ورسای، بهظاهر پایان یافت ولیکن این مذاکرات و معاهدهها نه تنها به مشکلات میان کشورهای قدرتمند جهان پایان نداد، بلکه زمینه را برای وقوع جنگ جهانی دوم فراهم ساخت ودر این جنگ بدون هیچ زمینه وکشمکشی، سربازان بسیاری برای جنگ تجهیز شدند و مناطق بسیاری درگیر جنگ شدند. پیش از این هیچ جنگی به این اندازه تلفات نداشت واز سلاح های شیمیائی برای نخستین بار در این جنگ بهره گرفته شد. برای نخستین بار، بگونه انبوه مناطق غیر نظامی بمباران هوایی شدند و نیز برای نخستین بار در این سده کشتار غیرنظامیان در ابعادی گسترده در طول جنگ رخ داد. این جنگ به خاطر شیوه جنگی خاکریزی به ویژه در جبهه غرب نیز شناخته شده است.
3-جنگ جهانی دوم، جنگی فراگیر بین سپتامبر ۱۹۳۹ تا اوت ۱۹۴۵ بود. این جنگ بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرد تا جایی که دو دسته از کشورهای مختلف به نامهای متحدین ومتفقین به وجود آمد. این گستردهترین جنگ جهان است که در آن بیش از ۱۰۰ میلیون نفر درآن جنگیدند. در طول این جنگ کشورهای مختلف تمام توان اقتصادی و علمی خود را بر محور ساخت تسلیحات جنگی متمرکز کردند. این جنگ همچنین باعث کشتارهای جمعی از جمله هولوکاست وبمباران هسته ای هروشیما وناکازاکی شد و در طول جنگ جهانی دوم بیش از ۷۰ میلیون نفر کشته شدند که این آمار خونینترین درگیری انسان در طول تاریخ بشریت است.
اگر چه ژاپن تهاجم خود به چین را از سال ۱۹۳۷ آغاز کرد اما به طور کلی حمله آلمان نازی به لهستان در سال ۱۹۳۹ که تاریخ شروع جنگ جهانی دوم گفته میشود و درگیری بین دو کشور آلمان ولهستان باعث مداخله فرانسه وانگلستان و فراگیر شدن جنگ دراروپا شد
ادامه 3-جنگ جهانی دوم و در طول جنگ اروپاآلمان نازی موفق شد بخش عمدهای از این قاره را ضمیمه خاک خود کند اما در این بین توافقنامهای میان آلمان وشوروی سابق منعقد شد وعدم توجه آلمان به این توافق ، روند جنگ را به ضرر آلمان تغییر داد ودر سال ۱۹۴۲ متحدین شمال افریقا را از دست دادند و روند این شکستها در سال ۱۹۴۳ و حمله متفقین به شرق اروپا وایتالیا ادامه یافت و از سوی دیگر ایالات متحده امریکا در جبهه آسیا به موفقیتهایی دست یافت و این روند باعث عقب نشینی نیروهای متحد گردید.
جنگ در اروپا در ۸ می۱۹۴۵ و درژاپن در ۱۵ اوت ۱۹۴۵ پایان یافت و نتیجه نهایی جنگ جهانی دوم پیروزی متفقین بود اما پیامدهای این جنگ تغییرات بسیاری در پی داشت از جمله تشکیل سازمان ملل متحد که باید نقش عمدهای در جلوگیری از مناقشات بین کشورها برعهده داشته باشدو دوکشور امریکاوشوروی به عنوان ابر قدرتهای نو ظهور نقش عمدهای در تصمیمگیریهای جهانی پیداکردند و بسیاری از کشورهای آسیب دیده در جنگ به خصوص در اروپا، بهبود روابط دوجانبه و بازسازی را در پیش گرفتند.
4-جنگ اعراب واسرائیل وبخصوص جنگ شش روزه : از ۵ ژوئن تا ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷ میان اسرائیل و کشورهای عربی مصر،سوریه ،اردن رخ داد و با پیروزی مطلق اسرائیل به پایان رسید. این نبرد نقطه اوج بحرانی بود که از تاریخ ۱۵ مه تا ۱۲ ژوئن ۱۹۶۷ به درازا انجامید و در آن اسرائیل با شکست ارتش چند کشور عربی قسمتی از خاک آنها را تصرف کرد.
این جنگ باحمله هوایی ناگهانی اسرائیلی به پایگاههای هوایی مصردر ۵ ژوئن ۱۹۶۷ آغاز شد و اسرائیل طی ۶ روز موفق شد تا کنترل نوار غزه وصحرای سینا را از مصر،قدس شرقی وکرانه باختری رود اردن و بلندیهای جولان رااز سوریه خارج کندوکشورهای عربی همچون عراق،عربستان،تونس،سودان،مراکش،الجزایر،لیبی، کویت نیزبه اسرائیل اعلام جنگ داده وبااعزام نیروهای کمکی به یاری اردن، مصروسوریه شتافتندواز نتایج این جنگ در تغییر ژئوپلتیک منطقه تأثیرگذار بودهاست.
5- جنگ واختلافات اول ایران وعراق: که اولین پیمان رسمی میان ایران و عراق برای حل اختلافهای مرزی دو کشور در آستانه جنگ اول جهانی در نوامبر 1913 میلادی با عنوان «موافقتنامه مرزی استانبول» به امضا رسید. این پیمان میان ایران و عثمانی منعقد شد و عراق هنوز استقلال نداشت وپس از تأسیس دولت ملی در عراق، اختلافات مرزی زمینی و آبی میان دو کشور که میراث استعمار بود وارد مرحله جدیدی شد و برخوردهای مرزی را در پی داشت وقرارداد 1937 که در آستانه جنگ دوم جهانی میان ایران و عراق منعقد شد، از جمله پیمانهای (ناعادلانه )مرزی ایران و عراق بود. این پیمان با فشار انگلیس که عراق را در اشغال داشت و با حمایت کامل و آشکار آن کشور از حکومت بغداد در چارچوب اهداف استراتژیک بریتانیا بر ایران تحمیل شدودر دوران سلطنت خاندان هاشمی در عراق ـ تا سال 1958 ـ که با کودتای کمونیستی عبدالکریم قاسم به پایان رسید،جنگ واختلافات اول ایران وعراق اختلافات دو کشور به دلیل ماهیت پادشاهی دو حکومت تهران و بغداد، کمتر شد،اما پس از ملی شدن نفت ایران، با تحریکات انگلیس، آتش زیر خاکستر اختلافات دوباره شعله ور شد و دو کشور را چند بار در آستانه جنگ قرار گرفتند و دروقوع جنگ 1967 میان اعراب و اسرائیل و شکست اعراب در این جنگ، فشار کردهای جدایی طلب بر دولت عراق، حمایت امریکا و بلوک غرب از محمد رضا پهلوی که به نیرومندتر شدن قدرت نظامی ایران منجر شد، باعث شد که دولت بغداد قرارداد 1975 با ایران را امضا کند،این قرارداد که در دفاتر رسمی سازمان ملل ثبت شد و ازسوی مجالس دوکشور نیزبه تصویب رسید، ازجمله جامعترین قراردادها برای حل اختلافات مرزی ایران و عراق محسوب میشودواین قرارداد درشهرالجزیره به امضای محمدرضا پهلوی شاه ایران وصدام، معاون شورای فرماندهی انقلاب عراق رسید واین دو،همراه باسایرسران کشورهای تولیدکننده نفت برای شرکت دراجلاس سران اوپک به الجزیره رفته بودند، قرارداد الجزایرطرحی به ابتکار«هواری بومدین»رئیس جمهورالجزایر بود
6-جنگ امریکا وسایر ملتهای منطقه : عراق- افغانستان- الجزایز- لیبی- پاکستان- مکزیک- خلیج فارس- سوریه-
7-جنگ شوروی با افغانستان ، این جنگ به ۹ سال اشغال و درگیری شوروی در آن کشور به جهت پشتیبانی از دولت کمونیست جمهوری دمکراتیک در مقابل نیروهای مجاهدین افغان وداوطلبان خارجی عرب از ۳ دی ۱۳۵۸ (۲۴ دسامبر ۱۹۷۹) شروع و در زمان گورباچف آخرین رهبر این کشور ، درتاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۶۷ (۱۵ می ۱۹۸۸) باآغاز با عقب نشینی از افغانستان ، نهایتا با خروج آخرین گروه در ۲۶ بهمن ۱۳۶۷ (۱۵ فوریه ۱۹۸۹) در دوران میخائیل خارج شدند وجنگ خاتمه یافت.
این جنگ بیش از دومیلیون کشته و نزدیک به ده میلیون مهاجر و آواره بر جای گذاشت و گروههای مجاهدین که علیه دولت افغانستان و اشغال کشور فعالیت داشتند، مورد پشتیبانیهای مالی و نظامی از منابع مختلف از جملهایالات متحده امریکا وعربستان ، انگلستان،پاکستان،مصر، اندونزی، کانادا، چین ،ایران ودیگر کشورها قرار داشتند و در مقابل دولت افغانستان مورد پشتیبانی هند نیز قرار گرفته بود.
جنگ افغانستان نقطه عطف مهمی در دوران جنگ سرد محسوب میگردد و همچنین سهم بزرگی بر پایان جنگ سرد داشت.
8-جنگ کشورهای یوگسلاوی سابق، صربستان و مونته نگرو سال2003 ،کوزوو، بوسنی هرزگوین،اسلونی ، قبرس، عراق، کشمیر، سودان، دارفو، فلسطین ونوارغزه 22 روزه ، لبنان 33 روزه درسالهای2010 به بعد
9-کودتاهای نظامی بخصوص درکشورهای افریقائی- بیش از 200 کودتای سیاسی وبخصوص نظامی بوقوع پیوسته و ثبت شده است وازجمله پس ازکودتای 28 مرداد سال ۱۳۳۲، امریکا در ایران به منظور بازگشت محمدرضا شاه به قدرت خود پرداخت و طرحهای جنجالبرانگیز موسوم به انقلاب سفیدکه محور اصلی آنرا اصلاحات ارضی تشکیل میداد، به اجرا گذاشت.
10-انقلاب های رنگی ومخملی نخستین نمونه انقلاب مخملی ددر دوره ۶ هفتهای ۱۷ نوامبر تا ۲۹ دسامبر ۱۹۸۹ در چکسلواکی واقع شد و با وقوع تحولات مشابهی به شکل زنجیرهای در صربستان(دو مرحله ۱۹۹۷ و ۲۰۰۰)، گرجستان (۲۰۰۳)، اوکراین (۲۰۰۴) و قرقیزستان(۲۰۰۵)رخ داده است.
تاریخچه جنگ ودرگیری داخل کشورها - انقلاب
1-انقلاب کبیر فرانسه نقلاب فرانسه از سال 1789 تا 1799 دورهای از دگرگونیهای اجتماعی سیاسی در تاریخ سیاسی فرانسه واروپا بود. این انقلاب یکی از چند انقلاب مادر در طول تاریخ جهان است که پس از فراز و نشیبهای بسیار، منجر به تغییر نظام سلطنتی به جمهوری لائیک در فرانسه و ایجاد پیامدهای عمیقی در کل اروپا شد.
پس از انقلاب در ساختار حکومتی فرانسه، که پیش از آن سلطنتی با امتیازات فئودالی برای طبقه اشراف و روحانیون کاتولیک بود، تغییرات بنیادی در شکلهای مبتنی بر اصول جدایی دین از سیاست، روشنگری، ملیگرایی، دموکراسی و حقوق شهروندی پدید آمد،با این حال این تغییرات با آشفتگیهای خشونتآمیزی شامل اعدامها و سرکوبیها در طی دوران حکمرانی وحشت و جنگهای انقلابی فرانسه همراه بود. وقایع بعدی که میشود آنها را به انقلاب فرانسه ربط داد شامل: جنگهای ناپلئونی و بازگرداندن رژیم سلطنتی و دو انقلاب دیگر که فرانسه امروزی را شکل داد است.
2-انقلاب اسلامی ایران یا انقلاب ۱۳۵۷ ایران که با مشارکت طبقات مختلف مردم، بازاریان، دانشجویان، دانش آموزان وطلاب، کارگران، اصناف ، کارمندان ، احزاب سیاسی مسلمان و با تقوای الهی و باوحدت و همدلی وبه رهبری حضرت امام خمینی(ره) پس از 15 سال مبارزه وقیام همه جانبه به پیروزی رسید ، این انقلاب با نام انقلاب اسلامی بهمن سال ۵۷ نیز شناخته میشود.
3-انقلاب اتحادجماهیر شوروی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی یا اتحاد شوروی یا بطور خلاصه شوروی، کشوری بود متشکل از روسیه و چندین جمهوری متحد، که از زمان تأسیس در ۱۹۲۲ تا زمان انحلال در ۱۹۹۱ بخش بزرگی از شرق اروپا و شمال آسیا را در برمیگرفت و پهناورترین کشور جهان شناخته میشد.
اتحاد جماهیر شوروی حاصل انقلاب ۱۹۱۷ روسیه بود و روسیه بخش بزرگتر آن را تشکیل میداد. پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ و درطی دورهای که به جنگ سرد موسوم است، شوروی و آمریکا ابرقدرتهای جهانی به شمار میرفتند، و بر تمام مسایل جهانی مانند سیاستهای اقتصادی، روابط بینالمللی، تحرکات نظامی، روابط فرهنگی، پیشرفت دانش به خصوص در فناوری فضایی تاثیر داشتند. در این کشور تمام قدرت سیاسی و اداری در دست تنها حزب مجاز، حزب کمونیست اتحاد شوروی بود.
قدرت عظیم ناچار شد به فروپاشی تن بدهد و به این ترتیب 15 کشور از درون این دولت بیرون آمدند .
این کشورها عبارتند از :1- ارمنستان. 2- آذربایجان. 3- بلاروس. 4- استونی. 5- گرجستان. 6- قزاقستان. 7- قرقیزستان. 8- لیتوانی. 9- لتونی. 10- مولداوی. 11- روسیه . 12- تاجیکستان. 13- ترکمنستان. 14- اوکراین. 15- ازبکستان
4-انقلاب کشورهای عربی اردن- بحرین- عراق- لیبی- الجزایر- مصر از سال 2008 تاامروز- بیداری اسلامی
5-تمام حرکتهای سیاسی- صنفی- اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی مخالفین در اکثر کشورهای جهان
6-خرابههای گرنیکا (۱۹۳۷) (۱۳۱۶). جنگ داخلی اسپانیا یکی از خونینترین و وحشیانهترین جنگهای داخلی اروپا بود.
7-سودان با ۲/۵ میلیون کیلومتر مربع مساحت و جمعیتی در حدود ۳۴ میلیون نفر یکی از بزرگترین کشورهای آفریقایی محسوب می شد که بر اثر دخالتهای خارجی سرانجام بخشهای جنوبی از آن جدا گردید تا تیغ تجزیه اولین ضربه را بر این کشور بزرگ و اسلامی وارد سازد.،سودان جنوبی در ۱۹ دی ماه ۱۳۸۹ همه پرسی جدایی طلبی از سودان واحد را برگزار کرد. همه پرسی که از ابتدا در آن ابهامات بسیاری بود بویژه اینکه همزمان با اعلام نتایج همه پرسی صهیونیستها پرچم خود را آنجا برافراشتند و آمریکا از اعزام نظامیان به منطقه و اروپا از کمک ۲۰۰ میلیون دلاری برای حمایت از استقلال این منطقه خبر دادند. سرانجام در اوایل تیر ماه ۱۳۹۰ رسما منطقه جنوبی از شمال جدا شد
دلائل درگیری- اختلاف-انقلاب- جنگ(داخلی-خارجی-بین المللی)
1-توسعه سیاسی وحکومتی ونوعی اشرافیت جهانی ومنطقه ای
2-توسعه سرزمین وکشورکشائی
3- دست یابی به منابع و چپاول دارائی و امکانات سایر کشورها
4-دفع وسرکوب موانع استمرار حکومتی وسرکوب مردم وقیامهای مردمی ،ملی، مذهبی، سیاسی و...
5-دفع تهدیدات داخلی وخارجی(پیش بینی)
6-حفظ حکومت وقدرت به قیمت جنگ با دیگران
7-دستیابی به قدرت وحکومت
8-دفاع از ارزشها وداشته های سیاسی- مدنی- اعتقادی-فرهنگی-هنری
انواع تهاجم وابعادمختلف جنگ
1-نظامی یک درگیری را زمانی میتوان جنگ نامیدکه درجهای از مقابله مسلحانه و استفاده ازفناوری وتجهیزات نظامی توسط نیروهای مسلح به همراه بکارگیری تاکتیک های نظامی وتحرک عملیاتی در قالب یک رهبرد نظامی که محدود به پشتیبانی های نظامی باشد را شامل شود.
2-اعتقادی در راستای ترویج وتبلیغ ایدئولوژی وجهان بینی واستراتژیک مذهبی و جلوگیری از تهاجم دشمنان به آن
3-فرهنگی. تبین ارزشهای فرهنگی و جلوگیری از نفوذ وتهاجم فرهنگی دشمن در موضوع جنگ نرم وتهاجم وشبیخون فرهنگی، اجتماعی، نظریه فوکویاما( بال سرخ شهادت،با سبز مهدویت، سپرولایت)
4-اخلاقی وفساد. معرفی راهکارهای نفوذ دشمن از طریق رسانه ها وبخصوص ماهواره واینترنت، تبلت، تلفن همراه پیشرفته و انواع چت وپیامک، بلوتوث و درمقابل تلاش در جهت حفظ نیروهای مردمی وخنثی سازی توطئه دشمن
5-اقتصادی وابستگی اقتصادی باتوجه به همه وابستگیهای سیاسی ونظامی وفرهنگی واجتماعی را بدنبال دارد- تحریمهای اقتصادی
6-فکری وسیاسی. شناسائی به احزاب وگروههای مختلف مادی، لیبرالیستی، سکولار، اصلاح طلب واصولگرا وتطبیق اهداف وبرنامه ها ودیدگاههای آن با ارزشهای دینی ودستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی وقرار گرفتن در جبهه حق- روابط ودیپلماسی بین المللی- قطعنامه های سیاسی وبین المللی حقوق بشری، تحریم عمومی در زمینه های مختلف، نظامی
7-مدنی. شناخت قانون ومقررات وپای بندی همه جانبه به آن-انتخابات- انقلابهای مخملی-فتنه سیاسی
اشکال جنگ وکیفیت تهاجم و تقابل
1-تهاجم سخت (متعارف، نامتعارف، اتمی، داخل، نامتقارت، شیمیائی)
به طور کلی، دانش نظامی نوین پیش از تدوین سیاست دفاع ملی، چندین عامل را برای آغاز یک جنگ در نظر میگیرد: عوارض منطقه یا مناطق عملیات، وضعیت لازمی که نیروهای ملی در آغاز جنگ باید به خود بگیرند و نوع جنگی که یگانهای باید در آن درگیر شوند.
درجنگ های متعارف دو طرف به دنبال کاهش توان نظامی طرف مقابل در یک درگیری رو در رو هستند. در این نوع جنگها که با اعلان جنگ دو طرف به یکدیگر آغاز میشوند ، سلاح های اتمی، شیمیائی، بیولوژیک(علوم زیستی) استفاده نمیشوند و یا در راستای حمایت از اهداف و مانورهای متعارف نظامی تنها برای تأثیر روانی به نمایش در میآیند.
در مقابل آن ، جنگ های نامتعارف قرار دارند که دو طرف در آن به دنبال پیروزی نظامی از طریق رضایت اجباری، تسلیم و پشتیبانی مخفیانه از یک طرف درگیری هستند.
جنگ اتمی ، جنگی است که استفاده از سلاحهای اتمی در آن در اولویت قرار دارد یا روش اصلی اجبار نیروی مقابل به تسلیم میباشد. این در حالی است که در درگیریهای متعارف نقش سلاحهای اتمی نقشی تاکتیکی یا راهبردی(پشتیبانی وابزار قدرت) است.
جنگ داخلی، جنگی است که نیروهای متخاصم آن، افراد یک ملت یا نهاد سیاسی هستند و میکوشند کنترل آن ملت یا نهاد سیاسی را به دست آورند یا از آن استقلال یابند.
جنگ نامتقارن، به نوعی درگیری گفته میشود که طرفین آن از حیث توان نظامی در اندازههای به شدت متفاوتی قرار دارند. معمولاً در این جنگها طرفی که از لحاظ توان نظامی ضعیف تر است رو به استفاده از تاکتیک های چریکی میآورد تا بتواند فاصله فاحش فناوری و حجم نیروهای خود را با طرف مقابل جبران کند.
جنگ شیمیائی، آلودگی عمدی هوا در درگیریها یکی از مجموعه فنونی است که به طور کلی به آنها جنگ شیمیائی گفته میشود. گاز سمی به عنوان یک سلاح شیمیائی برای اولین بار در طول جنگ جهانی اول استفاده شد و موجب مرگ ۹۱،۱۹۸ نفر و آسیب به ۱،۲۰۵،۶۵۵ نفر شد. پس از آن معاهدههای بسیاری به منظور منع استفاده از آن به امضای کشورهای مختلف رسید. سلاحهای شیمیایی مهلک شامل سلاحهای کشتار جمعی اتمی، باکتریولوژیک و شیمیایی است که با علائم اختصاری A.B.C یا N.B.C یا R.B.C به کار میروند و در زبان فارسی علامت مخفف این سلاحها «ش.م.ه»، مخفف شیمیایی، میکروبی و هستهای و گاهی نیز «ش.م.ر» میباشد که حرف «ر» مخفف کلمه «رادیو اکتیو» است. این سلاحها باعث انواع آسیبهای شدید جسمانی از قبیل التهاب حاد ریوی، اغما، ورم ملتحمه در چشم، تعوع، ایست تنفسی، نابینایی، تاول و جراحات شدید پوستی، تشنج و مرگ گردیدند و در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، انواع سلاحهای شیمیایی مانند گاز اعصاب، خفه کننده، تاولزا و خردل بر ضد رزمندگان ایران به کار گرفته شد. وسلاح های شیمیائی غیرمهلک مانند: گاز اشک آور ، اسپری فلفل به طور وسیعی مورد استفاده قرار میگیرند و گاهی منجر به مرگ میشوند.
2-تهاجم نیمه سخت:
این نوع جنگ از طریق تظاهرات واغتشاشات وتهاجم به شیوه ملایم نظامی وبابکارگیری انواع سلاح سرد وبا خشونت همراه است و همزمان حمله وفشارهای اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی وفرهنگی در کنار آن با تهاجم با ارزشهای مدنی، فرهنگی، اعتقادی،اجتماعی وسیاسی در دستور کار قرار خواهد گرفت واز وجود مردم متآثر از شرایط بوجود آمده علیه دولت وسیاستهای حاکم بر آن کشور استفاده میگردد.
3-تهاجم نرم وپنهان: در این شیوه تهاجم فقط از ابزارهای فرهنگی ،اعتقادی ،سیاسی ، مدنی واجتماعی استفاده میشود وبا بیان وترویج دیدگاههای متفاوت با طرف مقابل در صدد احیا وترویج تفکر خودی واز بین بردن بینش طرف مقابل برآمده ودر نتیجه جابجائی نرم وآرام قدرت وحکومت را در پی خواهد داشت وگاها با تظاهرات وراهپیمائیهای نرم وآرام روبرو خواهد بود(از درون استحاله کردن)
4-تهاجم هوشمند:جنگ هوشمند که اکنون در دستور کار دشمنان قرار گرفته است ، ترکیبی از ابزارها و مدلهایی در جنگ نرم با مدلهای جنگ نیمه سخت و سخت(بدون مرز جغرافیائی وجبهه بندی علنی دشمن) است.ویژگی اصلی جنگ هوشمند، به کارگیری همه تواناییهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی وفرهنگی واعتقادی واز طریق ابزارهای پیشرفته ارتباطی ونامحسوس است(جنگ اینترنتی و ویرووسی)
ماهیت کشور ها وجنگ
1-حدود196 کشور در جهان وجود دارد و193 کشور آن عضو سازمان ملل هستند
2-حدود 35 کشور دارای حکومت سلطنتی مشروط و6 کشورسلطنتی مطلق هستند وبقیه کشورها حدود 155 کشور دارای حکومت جمهوری هستند.
3- شیوه حکومت یا شیوه حکمرانی بر یک کشور اشاره به مجموعهای از خصوصیات سیاسی آن دارد وشیوه حکومت ، رژیم و یا سیستم حکومتی نیز خوانده میشود.
4-علاوه بر کشورها برخی از سازمانهای مذهبی همچون کلیساها، شرکتها، کلوبها و سایر مجموعههای زیرملی ، نیز شیوه حکومتی دارند.
ماهیت کشورها وجنگ
5-حاکمیت در این کشورها و حکومت ها شامل این مفاهیم است:
وضع و اصلاح قوانین- قوه مقننه
قدرت سیاسی و اخلاقی دولت- قوه مجریه
استقلال سیاسی و قضایی یک جامعه-قوه قضائیه
حاکمیت بسته به نوع و شیوه حکومت متفاوت است. در جمهوریها معمولاً حاکمیت را به مردم نسبت میدهند و در پادشاهیها به پادشاه نسبت داده میشود. حاکمیت خود دو نوع است.
حاکمیت داخلی حاکمیت داخلی شامل حاکمیت سیاسی و حاکمیت قضایی است،که دولت بر اتباع خود و یا بر خارجیان ساکن کشور خود وبرمنافع ونمایندگیهای خود در سطح دنیا وحتی بر کشتیهایش در دریاهای آزاد دارد.
دولتها ممکن است حاکمیت خارجی نداشته و این حاکمیت را به دولت دیگری واگذار کرده باشند که در این صورت دولت تحت الحمایه نام دارند.
حاکمیت خارجی شامل حق داشتن روابط با سایر دولتها و یا بستن قرارداد و اعلان جنگ است.
6-شاخص دموکراسی نتایج تحقیقات سالیانه واحد اطلاعات اکونومیست درباره وضعیت دموکراسی در ۱۶۷ کشور جهان است که ۱۶۶ کشور دارای حاکمیت ملی و ۱۶۵ کشور از اعضای سازمان ملل میباشند. این شاخص بر اساس ۶۰ شاخص دسته بندی شده در پنج شاخص اصلی شامل فرایند انتخابات ، تکثرگرایی، آزادیهای مدنی، مشارکت سیاسی و فرهنگ سیاسی میباشد.
این فهرست اولین بار در سال ۲۰۰۶ تهیه شد و سپس در سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ بروزرسانی شد.
این فهرست کشورها را بر اساس وضعیت دمکراسی از بهترین وضعیت تا وخیمترین وضعیت به چهار نوع دموکراسی کامل، دموکراسی شکننده، شرایط بینابینی (حکومتهای دونظامه یا دوگانه) و حکومت استبدادی بدین شرح تقسیم میکند.
*54کشوربا دموکراسی کامل با 11 درصد جمعیت جهان مثل کشورهای آمریکای شمالی ، اروپای غربی ،آمریکای لاتین
*53 کشور با دموکراسی شکننده با37 درصد جمعیت جهان مثل کشورهای کارائیب ،آسیا و استرالیا،اروپای مرکزی و شرقی
*37 کشور با شرایط بینا بینی با 14 درصد جمعیت جهان مثل کشورهای آفریقای سیاه ،خاورمیانه
*52 کشور با شرایط استبدادی با حدود38 در صد جمعیت جهان مثل کشورهایآفریقای شمالی
توجه: بر اساس این تقسیم بندی که توسط اکونومیست (نشریه انگلیسیزبان هفتگی و متعلق به شرکت روزنامه اکونومیست )صورت گرفته است جمهوری اسلامی ایران ازنوع استبدادی تعریف شده است- چرا؟؟؟!!!!
مفاهیم دموکراسی و جنگ یا دفاع مقدس
اگرمنابع و محورهای ارزیابی ازدموکراسی تا استبدادی درتمام کشورهای مورد هدف تحلیل و تجزیه و مورد بررسی قرار گیرد ، به 4نتیجه دست خواهید یافت:
1- همه امور دنیوی ،مادیات، آزادیهای اجتماعی واخلاقی منجلمه جنسی،سرمایه داری وکسب وتجارت وباستثنای امورسیاسی وحکومتی (مخالف ویابراندازانه) وجود دارد.
2-همه چیز وجود دارد بجز مکتب ومذهب
3-همه چیز (حتی کلیسا) دراین ارزیابی به عمر دنیا خلاصه میشود.
4-مبانی واصول مذهبی ومکتب دینی واخروی (یعنی ایمان واعتقاد به آخرت و موضوع معاد) درجهان بینی ، ایدئولوژی واستراتژیک جمهوری اسلامی ایران برای اکثر آن کشورها شناخته شده نیست ویا اینکه ، این مبانی واصول را مخالف ومضر برمبانی مادی وسرمایه داری وبخصوص حاکمیت داخلی وخارجی خود می بینند(سکولار) وحداقل اینکه این مبانی وارزشها را از حکومت وسیاست دولتها جدا می دانند (لیبرال) و کشور جمهوری اسلامی ایران از بین 196 کشور جهان از این جهت منحصر به فرد میباشد وازجهت جهان بینی ،ایدئولوژی و استراتژیک حکومتی ، سیاسی ، فرهنگی، اقتصادی، مدنی وبخصوص نظامی و دفاعی با تمام قدرتها وحکومتهای موجود در سطح جهان متفاوت ومبتنی بر ارزشها ونظرات دین مبین اسلام میباشد.
تعریف جهان بینی:
یک مسلک و یک فلسفه زندگی بر نوعی اعتقاد و بینش و ارزیابی درباره جهان هستی و بر یک نوع تفسیر و تحلیل از جهان میباشد، نوع برداشت و طرز تفکری که یک مکتب درباره جهان بیان می کند و این دیدگاه زیرساز و تکیه گاه فکری آن مکتب به شمار می رود و اصطلاحا " جهان بینی " نامیده می شود. همه دینها و آیینها و همه مکتبها و فلسفه های اجتماعی متکی بر نوعی جهان بینی میباشند ومردم وحتی سیاست وحکومت را به تعقیب آنها دعوت می کنند و راه و روشها و باید و نبایدهایی که انشاء می کند و مسؤولیتهایی که به وجود می آورد، همه به منزله نتایج لازم و ضروری جهان بینی ای است که عرضه داشته است.
جهان بینی عبارتست از نگرش انسان به هستی و توجیه و تبیین آن در رابطه با انسان. به عبارت دیگر دید کلی که انسان از جهان هستی دارد و بر اساس آن به تعبیر و تفسیر آن می پردازد، جهان بینی نامیده می شود و به طور کلی برداشت کلی انسان از جهان هستی را جهان بینی آن فرد می گویند. به صورت دیگر جهان بینی یک سلسله اعتقادات و بینشهای کلی هماهنگ درباره جهان و انسان و به طور کلی درباره هستی می باشد و عناصر آن عبارتند:
الف: توجیه جهان هستی
ب: توجیه انسان
ج: رابطه انسان با هستی.
جهان بینی به معنی جهان شناسی است و شناخت از مختصات انسان است وجهان شناسی نیز از مختصات انسان است و به نیروی تفکر و تعقل وابستگی دارد.
تعریف ایدئولوژی:
معنای اصطلاحی خاص ایدئولوژی عبارت است از: سیستم فکری که شکل و طرح کلی رفتار انسان را تعیین میکند و به عبارت دیگر ایدئولوژی یک سلسله آراء کلی هماهنگ دربارة رفتارهای انسانی است و طبق تعریف دیگر، ایدئولوژی، اندیشهای عمل زا است ،
اندیشه اسلامی که مبتنی بر دین اسلام است و دین را در لغت به معنی اطاعت و جزاء(بهشت وجهنم) آورده است و اصطلاحاً به معنای اعتقاد به آفرینندهای برای جهان و انسان و دستورات عملی متناسب با این عقاید میباشد وبا این تعریف از دین که مشتمل بر دستورات عملی و رفتار انسان است، روشن میشود که دین، همان ایدئولوژی به معنای عقیده و رفتار است، و میتوان سیستم کلی احکام عملی دین را ایدئولوژی به حساب آورد که همه چیز را در عبادت خلاصه کرده است(آیه56 سوره ذاریات)
ایدئولوژی اسلامی از نوع ایدئولوژی انسانی است و خاستگاه آن فطرت انسان است، به همین خاطر مخاطب اسلام عموم مردم است نه طبقه یا گروه خاصی و اسلام توانسته از میان همه گروهها حامی و پشتیبان جلب کند.
جهان بینی به منزله زیربنای فکر است و ایدئولوژی به منزله روبنا، یعنی در یک دستگاه فکر و اندیشه، جهان بینی حکم طبقه زیرین و ایدئولوژی حکم طبقه روئین را دارد که بر اساس آن و بنا بر اقتضائات آن ساخته شده است و ایدئولوژی حکمت عملی است و جهان بینی حکمت نظری؛ حکمت عملی ، زاده ، حکمت نظری است
تعریف استراتژیک:
واژهی استراتژی از ریشهی یونانی به معنای ژنرال ارتش گرفته شده است و تبیین استراتژی هدایت ارتش است.
انجمن مطالعات عالی نظامی وابسته به پنتاگون یا وزارت دفاع امریکا استراتژی را اینطور تعریف میکند: «استراتژی علم و فن توسعه و کاربرد قدرتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی ملت به هنگام صلح و جنگ و بهمنظور تامین حداکثر پشتیبانی از سیاستهای ملی و افزایش احتمال پیروزی و تقلیل احتمال شکست است.
لذا استراتژی یعنی بررسی شرایط وامکانات موجود در تمام زمینه ها وپیش بینی اهداف ممکن وتلاش در نیل به آن اهداف وبخصوص حفظ ونگهداری دستواوردهای آن اهداف(کوتاه،میان وبلند مدت) وبه سه عنصر: اهداف،راه ها وشرایط ، ابزارها وامکانات تشکیل می شود.
منظور از اهداف، هدفهای نظامی ،سیاسی،فرهنگی،اقتصادی است و مراد از راه ها، روش های متفاوت بکارگیری نیرو وامکانات و در حقیقت بررسی اقداماتی است که برای نیل به اهداف پیش بینی شده طراحی میگردد وابزار وامکانات به معنای منابع قدرت نظامی وباز دارنده ، نیروی انسانی، قدرت مالی، سرمایه، نیروهای متخصص، پشتیبانی و غیره است که برای انجام کار لازم است.
استراتژیک اسلامی ونظام جمهوری اسلامی نیز مبتنی بر جهان بینی وایدئولوژی دین اسلام ودر نتیجه متفاوت با بیشتر ملتهای(غیرمسلمان) واکثر قریب باتفاق دولتها در سطح جهان میباشد
ولذا به نظر مخالفین وبخصوص دشمنان باید:
الف- آن را کنترل، مهار ،محدود، محصور،کوچک ،تحقیر و نابود کرد
ب-جلوی نفوذ وصدورمبانی ارزشی و اثرگذاری آن در سایر کشورها وملتهای جهان وبخصوص در منطقه و ملتهای اسلامی را بگیرند،
یعنی شروع جنگ
مفاهیم دموکراسی وتوطئه جنگ علیه ج.ا.ا
باتوجه به شرایط استثنائی ومنحصر به فرد کشور جمهوری اسلامی ایران درجهان وبخصوص در منطقه ،هرگونه توطئه و تهاجم در ابعاد مختلف نظامی،سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی،اقتصادی ازنوع سخت ونیمه سخت ونرم از سوی دولتهائی که موقعیت و منافع آنها به خطر افتاده است وخواهد افتاد با اهداف توسعه سیاسی وحکومتی ونوعی اشرافیت جهانی ومنطقه ای وهمچنین توسعه سرزمینی وکشورکشائی ودست یابی به منابع و چپاول دارائی کشور وآنچه قبلا مورد غارت وچپاول آنها بوده است و دفع وسرکوب حرکتهای ملی، مذهبی، سیاسی وفرهنگی مردم وبخصوص بیداری اسلامی را به منظور دفع تهدیدات داخلی و خارجی(پیش بینی شده برای خودشان ) وبرای حفظ حکومت وقدرت منطقه ای وداخلی وبخصوص حفظ شرایط موجود وپیشگیری از قدرتمند شدن جمهوری اسلامی وتضعیف شدن قدرت جهانی استعمارگران وصهیونیست بین الملل بصورت مستقیم وغیر مستقیم ،در دستور کار آنها قرار داشته ودارد.
شروع علنی جنگ وتهاجم با جمهوری اسلامی ایران ، یعنی: دفاع مقدس
جنگ در اسلام حرام ونفی شده است ولیکن جهاد ودفاع در برابر هرگونه تجاوز بیگانان وعوامل داخلی آنها به ارزشهای دینی ودستاوردهای انقلاب اسلامی که بر مبانی اعتقادی و دینی بدست آمده میباشد، لازم و واجب(کفائی) است وهمین نقطه عطف مقدس شدن دفاع در برابر تجاوز وجنگ رژیم حزب بعثی صدام حسین در حمله به جمهوری اسلامی ایران میباشد، هشت سال دفاع مقدس
جمهوری اسلامی ایران ودلائل شروع جنگ و دفاع مقدس
تفاوت وموقعیت کشور وجمهوری اسلامی ایران قل وبعد از پیروزی انقلااب اسلامی ودلائل روی آوردن دشمنان به جنگ با ملت ایران
1-موقعیت سیاسی وحکومتی ایران قبل از انقلاب درمنطقه ودرجهان
2-ارتباط سیاسی واقتصادی ایران وامریکا قبل از انقلاب
3-ارتباط سیاسی واقتصادی ایران واسرائیل قبل از انقلاب
4-ارتباط سیاسی واقتصادی ایران وسایر کشورهای منطقه قبل از انقلاب
5-وضعیت فرهنگی، سیاسی،اعتقادی، اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی وفکری دولت ایران قبل از انقلاب وتفاوت وتناقض 180درجه آن با بعد ازانقلاب، یعنی لیبرالیسم وسکولارولائیک قبل از انقلاب و مبانی اسلام ناب محمدی(ص) در تمام زمینه ها بعد از انقلاب
6-پدیده انقلاب اسلامی ایران وتشکیل حکومت جمهوری اسلامی با محوریت ولایت فقیه و احکام دینی و مغایر با موازین حکومتی تمام حاکمان زر و زور وقدرت وسرمایه در منطقه وحتی در جهان
7-شعار اصلی انقلاب اسلامی مبتنی بر ارزشهای دینی وبخصوص:
نه شرقی . نه غربی----- جمهوری اسلامی
8-تضاد سیاسی- اقتصادی- بین المللی -فرهنگی-اعتقادی ومکتبی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای استکباری وحتی با دولتهای همسو با آنان در منطقه وبخصوص با اسرائیل
9-حمایت وهمراهی جمهوری اسلامی ایران با گروهها و حرکتهای اسلامی مخالف با دولتهای استعماری ودست نشانده استکباری در منطقه وبخصوص کشورهای اسلامی
10-صدور انقلاب واثرگذاری نتایج قیام مردمی ایران در اکثر کشورهای منطقه
11-استمرار حکومت وانقلاب اسلامی با مبانی دینی واعتقادی اسلام با محوریت ولایت فقیه ورشد وشکوفائی وپیشرفت همه جانبه آن در اکثر علوم وفنون هسته ای، نظامی، پزشکی، دانش بنیان، نانو ونوآوریهای سلولهای بنیادین و...
12- عدم توجه به تهدیدات وهشدارهای قدرتهای جهانی وکسب پیروزی در برابر همه تهدیدات وتحریم ها وحملات متفاوت ومتناوب دشمن
13-قدرتمند شدن والگو شدن ونفوذ کشور در اکثر کشورها وحمایت علنی وهمه جانبه ایران از ملتها وگروههای جهادی و مبارز در منطقه وازبین رفتن قدرتها وحکومتهای دست نشانده و وابسته استکباری در منطقه
14-تضعیف شدن قدرتهای استکباری وصهیونیستی در سطح جهان وبخصوص در منطقه ودرکشورهای اسلامی
جمهوری اسلامی ایران وارزیابی دشمنان با نماد دولت عراق از ایران برای شروع جنگ تحمیلی
الف- ازهم پاشیدگی وارزیابی عدم همراهی ارتش با انقلاب اسلامی
ب-وجود دولت بنی صدر و گرایش وی به غرب و همراهی با گروههای ضد انقلاب داخلی وبخصوص با منافقین
ج-جوان بودن سپاه پاسداران وعدم تجربه جنگی ونداشتن سلاح ومهمات مناسب در برابر تجهیزات عراق
د-پشتوانه نظامی،سیاسی،مالی،غرب واروپا وکشورهای عربی ازصدام
ه-مغضوب بودن انقلاب اسلامی ایران برای کشورهای حامی عراق
اهداف دشمنان بانماد دولت عراق در جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران و دفاع مقدس
1-جلوگیری از استراتژی صدور انقلاب اسلامی
2-جلوگیری ازشکل گیری قدرت جدید منطقه ای بامحوریت تفکر اسلام شیعی ومعرفی عراق بعنوان قدرت منطقه ای ونماینده جهان عرب
3-براندازی نظام نوپای ایران
4-توسعه طلبی ارضی بویژه اندیشه جداسازی خوزستان از ایران
5-حاکمیت براروند رود وبازپس گیری سه جزیره ی ایرانی خلیج فارس
6-نمایش قدرت ومعرفی خود به عنوان نماینده جهان عرب، پس از از بین رفتن قدرت ژاندارمی منطقه با حکومت شاهنشاهی ایران
دفاع مقدس و جمهوری اسلامی ایران، چرا جنگ ادامه یافت؟و کمیت وکیفیت خاتمه جنگ!
حضرت امام(ره) بارها فرموده بودند اگر جنگ 20سال هم طول بکشد ، ما ایستاده ایم ولیکن پس از آزاد سازی خرمشهر درسوم خرداد 1361 در عملیات بیت المقدس برخی از کشورهای خارجی ومسئولین داخلی نظر بر پذیرش نظر عراق برای خاتمه جنگ داشتند اما به چهار دلیل جمهوری اسلامی ایران این پیشنهاد را نپذیرفت وجنگ ادامه یافت:
1-وجود برخی از مناطق کشور در دست دشمن
2-عدم شناسائی ومعرفی متجاوز
3-نبود هیچگونه تضمینی برای شروع دوباره تجاوز و جنگ، وعدم خروج متجاوزین از کشور
4-بهره گیری دشمن از شرایط موجود و محکوم شدن انقلاب اسلامی ایران وناکام ماندن انقلاب از اهداف داخلی و بخصوص خارجی
ونهایتا قطعنامه 598 شورای امنیت یکی ازقطعنامه های شورای امنیت است که در29 تیر 1366 برای پایان دادن به جنگ ایران وعراق صادر شد. این قطعنامه از نظر کمی و تعداد واژههای به کار گرفته شده مفصلترین و از نظر محتوا اساسیترین و از نظر ضمانت اجرا قویترین قطعنامه شورای امنیت در مورد این جنگ بوده است.
این قطعنامه بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد، ولی بعد از گذشت یک سال و هفت روز در27تیر 1367 از سوی ایران پذیرفته شد و حضرت امام (ره)در 29تیر۱۳۶۷ پیامی درباره پذیرش قطعنامه منتشر کرد که به (نوشیدن جام زهر) معروف شد.
پذیرش این قطعنامه هرچند به معنای پذیرش آتشبس از سوی ایران بود، ولی عراق به حملات خود ادامه داد و مجدداً داخل خاک ایران شد تا نقاط مهمی از جمله خرمشهر را به دست بیاورد تا با وضع بهتری در مذاکرات حضور داشته باشد، اما موفقیتی بدست نیاورد .
نهایتاً جنگ در 29تیر 1367پایان یافت .
این تجاوز مجدد بهترین نشانه ودلیل برای عدم پذیرش خاتمه جنگ بعد از فتح خرمشهر بوده است.
دفاع مقدس 8سال جنگ و جمهوری اسلامی ایران جنگ ادامه دارد تا......
باتوجه به اهداف وانگیزه های دشمن از تهاجم وجنگ با جمهوری اسلامی وعدم موفقیت در جنگ نظامی ، همچنان توطئه ها و حملات وتهاجم دشمن توسط همه سردمداران کفر جهانی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی در ابعاد ذیل وجود دارد:
*فرهنگی وبخصوص تهاجم وشبیخون فرهنگی
*تحریم های یک وچند جانبه وبا قطعنامه های شورای امنیت
*تشدید تحریکات قومی وفرقه ای وفرهنگی
*موضوع غنی سازی وانرژی هسته ای
*ترورهای علمی وشخصیتی
*جنگ های روانی، اقتصادی، سیاسی، دیپلماسی
*موضوع حقوق بشر
*تا اسلام ومسلمان هست و ما زنده ایم تهاجم وتجاوز دشمنان (کفر)در ابعاد مختلف وجود دارد
دفاع مقدس 8سال و جمهوری اسلامی ایران ، حالا وظیفه چیست؟
1-بصیرت داشتن وبصیرت افزائی
2-مقاومت وتوجیه واقدامات اقتصاد مقاومتی
3-خوب وتوجیه وهمراه بودن کفایت نمی کند ، باید مردم را توجیه داد وآنها را از اهداف دشمن حفظ کرد
4-حمایت وتبعیت 100 درصدی از ولایت مطلق فقیه وترجیح امور معنوی وشرعی به امور قانونی واجتماعی
5-احساس وظیفه شرعی در برابر قانون وشرع مقدس اسلام وتوجه به آخرت
6-توسط به اهل بیت(ع)وتوجه به عملکرد شهداء
دلائل حمایت از جنگ فلسطین- حزب الله لبنان- کشورهای اسلامی همسایه وبخصوص سوریه
1-جهاد(دفاع)از ارزشهای دینی ومظلومین برای مسلمان مرز جغرافیائی ندارد
2-هدف دشمنان از حمله به اینگونه کشورها وارزشهای ملی ومذهبی آنان اولا محدود ومحصور نمودن جمهوری اسلامی ایران ودوما از بین بردن حرکتها وحکومتهای اسلامی درمنطقه ودرجهان است
3-درگیری وجنگ ودفاع در برابر تهاجم دشمنان جمهوری اسلامی ایران ، در سایر کشورها منطقه
4-فراگیر نمودن موضوع وهدف دفاع مقدس و ورود همه مسلمانان برای دفاع از مبانی وارزشهای دینی واخلاقی
5-نشان دادن قدرت اسلامی وتضیف نمودن دشمنان اسلام درمنظقه ودرجهان
6-معرفی چهره و اهداف واقعی جمهوری اسلامی ایران وافشای هویت دشمنان به مردم دنیا ومنطقه
تهاجم و انواع دفاع
1-نظامی(پدافند) عبارت است از هرگونه عملی که با استفاده از کلیه وسایل وامکانات موجود (نظامی ودفاعی) به منظور جلوگیری ومقاومت در مقابل پیشروی دشمن وانهدام نیروهای حمله کننده انجام می شود.
2-سیاسی- دیپلماسی- روابط وسیاست خارجی وبین المللی
3-فرهنگی- تقویت فرهنگ داخلی- معرفی فرهنگ بیگانه- مقابله با فرهنگ معاند
4-اقتصادی-مقاومت دربرابر تحریم ها و توجه اقتصاد مقاومتی وکار وتولید ملی
الزامات اقتصاد مقاومتی- مردمی کردن اقتصاد بر اساس اصل 44- کاهش وابستگی به صنعت خام فروشی نفت- تبدیل تهدید به فرصت- مدیریت در مصرف خوراک وپوشاک- استفاده حداکثری از زمان- حرکت براساس برنامه 5 ساله وبرنامه چشم انداز 20ساله-پرهیز از تغییر ناگهانی قوانین ولوایح وطرحها و اقدام فوری برای اصلاح بعداز آن تغییرات-
5-اعتقادی-توجه به اصول وفروع دین وباور قلبی ارزشها ورهنمودهای دینی ومقاومت دربرابر تهاجم اعتقادی دشمن ازطریق فرق ومذاهب نوظهوروشیطانی وعرفانهای کاذب
6-غیرنظامی یا پدافند غیر عامل عبارت است از هرگونه عملی که با استفاده از کلیه وسایل وامکانات موجود (غیرنظامی و طبیعی) به منظور جلوگیری از بروز خسارت وتلفات وجلوگیری از عوارض وخسارت وتبعات حوادث وبلایای غیر منتظره وحتی طبیعی
غیرنظامی یا پدافند غیر عامل
دفاع(پدافند) شامل دوبخش یکی نظامی(پدافندعامل)ودیگری غیرنظامی (پدافندغیرعامل میباشد)
تعریف پدافندعامل: عبارت است ازبکارگیری مستقیم جنگ افزارها(موشک، توپخانه) واقدامات ضد الکترونیکی به منظور خنثی نمودن یاکاستن آثارحملات هوائی دشمن بر روی اهداف مورد نظرآن
تعریف پدافند غیرعامل:به مجموعه اقداماتی اطلاق میگردد که مستلزم بکارگیری جنگ افزار نبوده وبا اجرای آن می توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات وتاسیسات حیاتی ونظامی وغیر نظامی وتلفات انسانی جلوگیری نمود ویا میزان آین سارات وتلفات را به حداقل ممکن کاهش داد
غیرنظامی یا پدافند غیر عامل تفاوت پدافند عامل وغیر عامل
تفاوت این دو نوع پدافند درنوع اجرای پدافند است:
الف- دردفاع عامل نیروهای مسلح بااستفاده از وسائل وتجهیزات نظامی در مقابل حمله دشمن دفاع می کنند
ب-دردفاع غیرعامل ،بدون استفاده از امکانات نظامی وبا استفاده از اصول پدافندی (استتار،اختفاء،پوشش، فریب، مکان یابی، پراکندگی، تفرقه وجابجائی، مقاوم سازی، اعلام خبر)از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات وتاسیسات حیاتی وحساس وهمچنین تلفات انسانی جلوگیری می شود ویا میزان خسارات وتلفات را به حداقل کاهش می دهند
پایان
- ۹۳/۰۷/۱۸